Cele 3 trepte înspre fericire

Am vobit în articolul trecut despre un element esențial de la care trebuie să plecăm atunci când vorbim despre emoții pozitive, bucurie, fericire.

Și anume, a scăpa de ceea ce nu vrem în viața noastră, nu aduce automat ceea ce vrem în viața noastră. Absența stării negative NU înseamna automat o stare pozitivă.

Faptul că faci curat în trecutul tău sau în prezentul tău, nu înseamnă automat că emoțiile pozitive, bucuria, fericirea, vin și ele automat. 

Exact asa cum mergem la sala să facem sport, așa și fericirea trebuie căutata, identificată și cultivată printr-un efort continuu. 

De multe ori privim Fericirea ca pe ceva abstract, mitic, o proiecție minunată, dar probabil, imposibil de atins. Așa este? Nimic mai gresit.

Fericire este o abilitate care poate fi învățată. Cum? Unde?

Înainte de a răspunde, vreau să mai spun ceva:

Emoțiile pozitive au un impact care depășește cu mult zâmbetul pe față. A ne simți bine ne ajută să performăm mai bine la locul de muncă și la studiu; ne stimulează sănătatea fizică; ne întărește relațiile; și ne inspiră să fim creativi, să riscăm și să privim spre viitor cu optimism și speranță. Să te simți bine este contagios. A vedea zâmbete ne face să dorim să zâmbim. Auzind râsul ne face să avem chef de râs. Și atunci când împărtășim sentimentele noastre bune cu ceilalți, aceștia apreciază și se bucură de compania noastră.

Sunt 3 mari zone ale vietii noastre unde gasim fericirea

1.Implica-te IN PREZENT si fii absorbit de el

Dacă privim înapoi cu durere și regret în trecut, vom deveni deprimați. Dacă ne gândim la viitor și ne îngrijorăm cu privire la pericol și riscuri, devenim anxioși și pesimisti. Deci, este incredibil de important să recunoaștem emoțiile pozitive pe care le simțim, astfel încât să fim capabili să ne bucurăm de prezent fără griji și regrete

Imagineaza-ti ca stai culcat în pat, este adesea greu să te convingei să te ridici, iar picioarele iti sunt grele. Te simți obosit și lent. Te culci în pat, gândindu-te, dar nu ajungi nicăieri.

Apoi imagineaza-ti ca cand alergi. nu pui la îndoială nimic. Zbori prin spațiu: un picior merge în fața celuilalt, și din nou, din nou. Ești absorbit în întregime în momentul prezent

Sau poate te simți așa când cânți la muzică, pictezi, dansezi sau gatesti. Dacă ai o slujbă pe care o iubești, probabil că te simți așa la locul de muncă. 

Comectarea este ceea ce simte violonistul când devine unul cu muzica pe care o cântă.

Este ceea ce simte un profesor atunci când este complet conectat cu o sală de clasă dornica de invatare.

Sunt de fapt clipe magice pe care timpul le Evita. 

2. Relatiile

Avem nevoie de conexiune, dragoste, contact fizic și emoțional cu ceilalți. Ne îmbunătățim propria fericire construind relații în jurul nostru, cu familia, prietenii, colegii de muncă, vecinii și cu toți ceilalți oameni din viața noastră.

Fericirea împărtășită este fericirea la pătrat. Când ne împărtășim bucuria cu cei pe care îi iubim, simțim și mai multă bucurie. Și când iubim, devenim mai iubitori.

Depindem de oamenii din jurul nostru pentru a ne ajuta să menținem echilibrul în viața noastră. Când suntem singuri, pierdem perspectiva asupra lumii. Dar când lăsăm alți oameni să intre în viața noastră, ne amintim să oferim, dar sa și să primim. Când aprtinem unei comunități, avem o asigurat un sprijin în jurul nostru. 

ATENTIE:

Nu toate relatiile aduc fericire. este foarte important să recunoaștem diferența dintre o relație sănătoasă și una dăunătoare. Unele relații sunt periculoase, deoarece sunt unilaterale sau co-dependente. Alte relații sunt daunatoare pentru ca cei implicati nu își fac timp unul pentru celălalt sau par să nu poată comunica.

In general, Cheia tuturor relațiilor este echilibrul!

3. Gasirea SENSULUI

Suntem la cea mai inalta vibratie când ne dedicăm timpul pentru ceva mai mare decât noi înșine. Aceasta ar putea fi credință religioasă, familia, o cauză politică, caritate, un scop profesional sau unul creativ.

Ce apreciezi cel mai mult în această lume? S-ar putea să fie familie, sau a dezvoltarea personala, sau credința ta. Poate te simți puternic în a ajuta copiii defavorizați sau a proteja mediul. 

Odată ce ai identificat ceea ce contează cel mai mult pentru tine, găseste niște oameni cu aceeași idee și începe să lucrați împreună pentru lucrurile care vă pasioneaza. 

Poti găsi sens atât în viața ta profesională, cât și în cea personală. Dacă identifici o misiune în ceea ce faci, iti vei descoperi mai usor talentele și punctele tale forte în serviciul acestei misiuni.

In concluzie, fii absorbit de present, de relații și de sens și vei găsi cu siguranță fericirea!

Trebuie să ne asigurăm că există întotdeauna loc în viața noastră pentru aceste lucruri. Cu cat le incepem sa le experimentăm maim ult, cu atât vom învăța să le simțim mai puternic. 

Previous
Previous

3 steps to Happiness

Next
Next

Premisa fericirii